Vækkelus, væglus, væklus, sengelus, bed bugs ?

Vækkelus, væglus, væklus, sengelus, bed bugs – hvad kaldes de ?

Vækkelus eller væglus – der findes flere forskellige stavemåder – rigtige og forkerte

Vækkelus, væglus, væklus, sengelus, bed bugs – hvad kaldes de ?

Vækkelus, væglus, væklus, sengelus, bed bugs – kært barn mange navne !

Vækkelus er en forkert stavemåde, derfor er denne side mest til hjælp for folk, der har søgt på Google for at komme rigtigt frem.  Derudover kan det være relevant at kende de forskellige betegnelser, hvis man ikke tidligere har hørt om vækkelus.  Andre navne kan være sengedyr, utøj i sengen, væk lus, væggedyr, væggetøj, væggelus og mange flere.

Ligeledes kan det rejsen være rart at vide, hvad de kaldes på forskellige sprog, derfor har vi nedenfor lavet en translatør, hvis man skal forklare hotelpersonale, at man mener, man er blevet bidt af væggelus.

Google oversættelse findes her…

Ellers hedder væggelus på de mest gængse sprog:

Engelsk – Bedbugs
Arabisk – ( Albaq )
Fransk – punaises
Hollandsk – Bedwantsen
Italiensk – Cimici
Kinesisk – ( Chouchong )
Latin – Cimex lectularis
Norsk – Veggdyr
Polsk – Pluskwy
Russisk – ( Klopy )
Svensk – Vägglöss
Tysk – Bettwanzen

Husk på, at hvis De er på ferie og har væggelus i sengen, så er det særdeles vigtigt, at de tager de rigtige forholdsregler, så de ikke utilsigtet bringer væggelus med hjem.  Der findes en række gode råd her hvor De kan forebygge, at væggelus kommer med hjem.  Derudover er det en god idé, at læse siden omkring rejsetips, hvor De også kan blive vejledt korrekt, hvis de møder væggelus på deres ferie.  Ellers kan vi henvise til vore billeder af væggelus, hvis de vil sikre Dem, at der også er tale om væggelus.  Som oftest er der mange problemer med væggelus i storbyer som Milano, London, Berlin og New York, hvor man efter har døjet med problemet i mere end 10 år.  Derfor er det vigtigt, hvis De endnu ikke er taget afsted, at kontrollere sengene på værelset inden bagagen pakkes ud.

Hostels er nærmest en magnet for vækkelus.  Vær derfor altid forberedt på det værste !

væklus el. vækkelus er en forkert stavemåde. VÆGGELUS hedder de