Væggelus dk – Velkommen til væggelusens verden fra A-Z

Tegn på væggelus…

De første tegn på væggelus – og hvordan man kommer bedst igennem forløbet

Vi har nu lavet en ny og brugervenlig side om væggelus, der skal være til hjælp og gavn for alle, der ønsker viden omkring tegn på væggelus – og hvordan man forholder sig, hvis man har fået væggelus.

 

Siden kan være et godt opslagsværk. Især ved de første tegn på væggelus, eller man har mistanke derom.  Således finder De alt om faldgruber, hvor en oplevelse med disse insekter kan blive forstærket af en dårlig behandling / bekæmpelse af et uautoriseret skadedyrsfirma, der ikke har erfaring eller ligefrem vilje til at afhjælpe problemet, fordi der ikke er givet garanti på bekæmpelsen.  Der findes flere tommelfingerregler, der kan sikre et godt bekæmpelsesforløb.

Tegn på væggelus

Først og fremmest er det vigtigt…

at man ved hvordan man skal forholde sig, hvis man har fået væggelus i hjemmet. Hvilke foranstaltninger, der skal gøres for at undgå unødig spredningBed bugs, som de kaldes på engelsk er dygtige til at etablere og formere sig.  Derfor er der ingen grund til at hjælpe dem videre fra A-B.  Sitet her hjælper Dem på forkant af unødig smitte.

Derudover findes en række billeder af bedbugs, væggelusbid el. loppebid. De kan hjælpe til at sikre et korrekt bekæmpelsesforløb.  Vi anbefaler, at De bruger lidt tid på at læse sitet, da det i sidste ende vil hjælpe Dem på sigt.

Overordnet set så den vigtigste faktor naturligvis at finde ud af…,

om det nu også er væggelus, man har fået ind.  Her er der en række tommelfingerregler, man kan læne sig opad, så man er lidt bedre klædt på i spørgsmålet omkring, hvilket skadedyr, der er tale.  De vigtigste holdepunkter / tegn er i rækkefølge: Bid/stik, insektdele som f.eks. skaller, døde insekter og slutteligt “alibi”.  Dvs. at har man været på ferie indenfor de sidste par måneder og man er blevet bidt, så er det næsten for oplagt.  generelt er det ofte kun et spørgsmål, om der er tale om loppebid, myggestik eller væggelus.  Har man ingen husdyr – og ser man ingen lopper springe rundt, så er der i princippet kun to valgmuligheder tilbage.  Er det udenfor myggesæsonen, så er det næsten sikkert, at der kan være tale om sengelus.

Det er meget individuelt, hvordan folk reagerer på tegn på væggelus.

En del vælger metoden – “better safe than sorry” og får sat en behandling i gang uanset, om der kun er tale om sporadiske bid.  Andre får lavet en inspektion af boligen – men husk på, at det langt fra er en sikker metode, da øjne ser, hvad de kan se.  Her menes, at en professionel naturligvis ved bedre, hvor man skal lede efter tegn på væggelus.  Men et nyt væggelusangreb kan være svært at arbejde med.  Alt for mange får det “tarvelige” råd, at man skal støvsuge og vaske alt på 60 gr.  Dette er lodret forkert rådgivning – og giver ingen som helst effekt.  I bedste fald får man et par stykker med i vaskemaskinen.  Men hvad med de væggelus, der sidder i sengen og bag paneler ?  De fleste vælger at følge udviklingen og se, om der skulle komme flere stik de kommende dage – og således ikke tale om en forsinket reaktion fra et evt. hotelophold.  Sidst nævnte metode er nok den mest rigtige, da man således føler en evt. investering godt givet ud.

Vægge lus er ikke til at spøge med.

De er langt sværere at bekæmpe end langt de fleste øvrige skadedyr, der kommer ind i vore boliger. Derfor er det vigtigt, at man læser grundigt hvilke forhold, der kan gøre sig gældende, inden man evt. selv begynder at give sig i kast med en bekæmpelse.  Ikke bare kontakte den første og bedste skadedyrsbekæmper på nettet.

Siden er opbygget således, at man ved at klikke sig rundt. Dermed bør man kunne finde al information om væggelus, der kan hjælpe Dem videre, og på bedste vis blive væggelus kvit.

Skriv et svar