Væggelus.dk

Skadedyrsbekæmpelse siden 1982

Væggelus bekæmpelse uden gift

Væggelus bekæmpelse uden brug af gift & kemikalier. Der findes kun ganske få midler, der er effektive mod væggelus.

års erfaring
+ 0

Giftfri væggelus bekæmpelse

Af flere årsager kan det være nødvendigt at foretage en giftfri væggelus bekæmpelse. Det kan være, at der findes multiallergi i hjemmet, hvorfor pesticider eller insektgift ikke ønskes. Dette uanfægtet, at der normalt anvendes mikrokapsler, der ikke afgiver dampe. En anden grund kan være, at der tidligere har været behandlet med et middel mod væggelus, der har udviklet resistens hos væggelus. Der findes kun ganske få midler, der er effektive mod væggelus. En tredje grund til alternativ behandling mod væggelus kan være, at man ønsker et hurtigt resultat.

En metode uden gift…

..til væggelus bekæmpelse er varmebehandling. Det betyder, at man varmer et område op til +65 gr. i en længere periode. Behandlingen kan være særdeles effektiv mod væggelus og væggelusæg, hvis forholdene er optimale. Optimale forhold er faste vægge, få gemmesteder og få m2. Der findes skadedyrsfirmaer, der tilbyder behandling med varmetelte. Hensigten med denne type behandling er god, men effekten er ofte mangelfuld, da det kun er effekter, der sættes ind i teltet, der påvirkes af behandlingen. det betyder at paneler, lister og elektriske inst. ikke bliver påvirket af varmebehandlingen. Andre skadedyrsfirmaer der tilbyder en komplet varmebehandling mod væggelus, arbejder på den måde, at hele lokaler opvarmes i en længere periode. Fordelen er, at alle gemmesteder udsættes for varme. Ulempen er, at behandlingen er noget dyrere og der skal tages nogle forholdregler omkring effekter, der ikke tåler høje temp.

En metode uden gift…

..til væggelus bekæmpelse er Co2. Det minder lidt om en komplet varmebehandling, men bare med omvendt fortegn. I stedet for varme mod væggelus – anvendes frysetørring via flydende kvælstof. Dette er en metode der KUN må udføres af personel, der er uddannet til at arbejde med kvælstof, da det er livsfarligt at opholde sig i rum med kvælstof. Væggelus og æg bekæmpes straks ved denne metode. Metoden er dog særdeles dyr og omstændig, da alt skal forsejles, inden udlægning.

En tredje metode til en giftfri væggelus bekæmpelse er damp. Damp kan med fordel anvendes lokalt til behandling af gemmesteder i revner, sprækker, paneler m.v. hvor væggelus lægger æg. Dampen ødelægger æggene og slår de voksne væggelus ihjel. Der skal specialudstyr til at bekæmpe væggelus med damp, da de fleste damprensere ikke når den rigtige temperatur i længere tid.

Hunde mod væggelus…

Jo, den er god nok ! Vi kender efterhånden begrebet rottehunde, der giver en god mening, hvis f.eks. et supermarked har fået en rotte ind, der sidder og trygger sig. Med en rottehund kan man ofte med held få rotten frem og skyde den – og problemet er løst. Mht. væggelushund, så forholder det sig noget anderledes. Selv med den bedste vilje og indgang til en innovativ og alternativ bekæmpelse uden gift, så kan vi virkelig ikke se fordelen i denne metode. Har man fået væggelus, så ved man helt sikkert – indenfor nogle få meter, hvor de opholder sig. Det er muligt, at en hund kan præcisere, hvor de gemmer sig. Men dette løser på ingen måde problemet, selvom man kan fjerne f.eks. paneler o.lign. 

Ligeledes er mange væggelus æg umulige at komme til, og der skal brækkes både det ene eller andet op, hvis man endelig kan finde ( nogle af ) dem. Dermed er vores konklusion, at en hund i bedste fald kan reducere antallet af væggelus – men ikke fjerne problemet. Holder man dette op imod prisen for dette – så kan det kun anbefales som et led i en egentlig bekæmpelse.

Vi har mange henvendelser fra kunder, der har prøvet løsningen med væggelus-hund – uden succes.

Naturlige midler kan også have en præventiv effekt i kampen mod bananfluer. Urter som basilikum, lavendel og pebermynte er kendt for at afskrække bananfluer og kan placeres i køkkenet, udehus, eller andre udsatte områder. Olier fra disse planter kan også bruges som spray, hvis man fortynder dem med vand. En anden naturlig metode er at bruge citronskiver med nelliker, som bananfluer ikke kan tåle.

Hjemmelavede fælder kan være en effektiv måde at komme bananfluer til livs på. En simpel fælde kan laves ved at blande eddike og opvaskemiddel i en skål. Eddiken tiltrækker fluerne, mens opvaskemidlet nedsætter overfladespændingen, så fluerne falder under vand og drukner. En anden mulighed er at bruge en skål med overmoden frugt dækket med plastfolie, der er prikket med små huller. Fluerne kan komme ind, men kan ikke komme ud igen. Denne skål kan så tømmes, og gøres klar på ny.

Hjælp til bekæmpelse af væggelus uden gift

Hvis du har behov for hjælp til bekæmpelse af væggelus, så kontakt Chrisal Skadedyrsservice A/S, som er eksperter i at fjerne væggelus.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.